HH Ferries Group öppnar en ny gångbro i Helsingör

Idag öppnade HH Ferries Group sin nya gångbro i Helsingör.

För gående passagerare innebär den nya gångbron att de kan njuta av samma höga komfort med direkt tillgång under tak från terminal till båt och vice versa – oavsett vilken färja de reser med.

Samtidigt säkerställer gångbron att gående passagerare och bilister inte längre behöver korsa varandras vägar på gatuområdet, vilket innebär en förbättrad reseupplevelse för alla kundgrupper.

Den nya gångbron är 160 meter lång och förbinder terminalbyggnaden med färjeläget som används av Mercandia-färjorna. Med en höjd på 6 meter över omgivningen ger den glasinklädda gångbron en vacker utsikt över hamnområdet och Kronborgs slott.

Gångbron är ett stort steg fram emot den målsättning om förbättrad infrastruktur som HH Ferries Group förbundit sig till och som också omfattar den nyligen renoverade kuststräckan längs färjeläget i Helsingör. Byggnationen av den nya gångbron har genomförts utan att påverka varken den dagliga verksamheten eller Helsingborg-Helsingör-överfartens tidtabell.

Läs mer