Scandlines Helsingborg-Helsingör ökar kapaciteten

Den 1 december utökar Scandlines Helsingborg-Helsingör kapaciteten över sundet, när Hamlets tidtabell utökas med 5 timmar per dygn. En utökning av kapaciteten har efterfrågats av linjens fraktkunder och sker nu som en konsekvens av en längre tid med kraftig tillväxt i godstrafiken.

Linjens konkurrenskraftiga priser och hög turtäthet ligger till grund för att Scandlines Helsingborg-Helsingör 2016 transporterade 410 000 lastbilar över sundet. Den utökade kapaciteten gör det nu möjligt att uppfylla kundernas efterfrågan och samtidigt öka antalet lastbilar med 40 000 per år.

”Vi har under en längre tid upplevt framgång i godstrafiken, och under de senaste åtta veckorna har antalet lastbilar ökat med mer än 8%. Våra fraktkunder är nöjda med Öresunds flytande bro, och utökandet av kapaciteten är ett led i vårt löpande arbete för att upprätthålla rätt kapacitet och servicenivå. Det finns alltid en avgång som passar,” säger Johan Röstin, CEO på HH Ferries AB.

Läs mer