Åsa Linde Tornée tillträder som HR Manager på HH Ferries Group

HH Ferries Group har utnämnt Åsa Linde Tornée till HR Manager med ansvar for anställningar, utveckling och medarbetarhantering på Scandlines Helsingborg- Helsingør överfarten.

Åsa Linde Tornée tillträder som HR Manager den 1 mars 2018 och kommer närmast från sin nuvarande position som ägare av egen konsultverksamhet samt interim HR-chef inom Doro-koncernen. På HH Ferries Group kommer hon att nyttja sina strategiska och operationella erfarenheter från 25 års arbete inom HR med stor vikt på ledarskap och organisationsutveckling.

”Våra medarbetares säkerhet, kompetens och trivsel är avgörande för att vi löpande kan styrka Scandlines Helsingborg- Helsingør överfarten och leverera den driftsäkerhet, kvalitet och service som vi är kända för. Därför är vi också glada att hälsa Åsa välkommen till oss, då vi är övertygade om at hennes gedigna erfarenhet och kompetens som HR Manager kan göra skillnad och bidra till att skapa fundamentet för den flytande brons fortsatta framgång”, säger Johan Röstin, CEO på HH Ferries Group.

Fram till 2017 var Åsa Linde Tornée ansvarig för logistikkoncernen Brings svenska HR-center, där 10 medarbetare levererade HR-service till 2 000 kollegor i 12 svenska företag och i övrigt samarbetade tätt med koncernens danska och finska affärsenheter. Hon var ursprungligen ansvarig för etableringen av centret, vilket har ökat både kvalitet och effektivitet genom centralisering av ett antal HR-funktioner.

”Jag ser fram emot att bli en del av HH Ferries Group och supportera ledare och medarbetare med att skapa ett ännu starkare företag med hjälp av mina praktiska och strategiska erfarenheter inom personalhantering, processoptimering och organisationsutveckling”, säger Åsa Linde Tornée.

Åsa Linde Tornée har en Bachelor i juridik från Lunds Universitet och kompletterande utbildningar i arbetsrätt från Stockholms Universitet samt socialantropologi och personaladministration från Malmö Universitet.

Läs mer