En grön port till kontinenten

HH Ferries erbjuder en grön port till kontinenten, och mer specifikt laddstationer som ska förse elbilar med energi i samband med färjan över sundet för såväl svenska som danska resenärer.

”Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra passagerare möjlighet till att ladda sina elbilar i samband med färden över sundet. Detta är ytterligare ett steg i att skapa en grön korridor över sundet och bidra till fossiloberoende transportsätt” säger HH Ferries VD Johan Röstin.

Nya effektiva laddstationer har installerats vid påfarten till färjorna. HH Ferries tar nu nästa steg i sin ambition att bidra till det fossilfria samhället. Färjorna är redan igång med eldrift och nu kan också bilister som tar färjorna över sundet ladda sin elbil innan avfart. Ett utmärkt sätt för miljöengagerade bilister att ta vägen över sundet.

”Initiativet bidrar dessutom till målet om ett fossilfritt Helsingborg då även bofasta i närområdet får tillgång till laddstationerna” fortsätter VD Johan Röstin.

Invigningen av de nya laddstationerna sker den 25 maj, i samband med Nordens största elbilsrally 2018. I rallyt deltar 50 eldrivna bilar av många olika bilmärken och nationaliteter.

”Samarbetet med HH Ferries är fantastiskt på flera sätt. Inte bara omfattningen av laddplatsen, som blir den största bilmärkesoberoende laddplatsen för snabbladdning i Sverige, dessutom knyter dessa snabbladdare ihop fler hållbara transportsätt. Detta visar på ett stort engagemang i hållbarhetsfrågan och att HH Ferries verkligen menar allvar med att bidra till omställningen till fossilfria transporter” säger Fredrik Nordin, VD för Clever Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Johan Röstin, CEO HH Ferries AB, telefon 042-18 60 00

Se pressbilder från invigningen här!

Läs mer