Nyheter

18. juli 2018

Effektiv hantering av semestertrafiken på den miljöriktiga rutten över Öresund

Scandlines Helsingborg-Helsingör har inlett semestersäsongen utan väntetid
Den andra helgen i juli bjuder alltid på ökad semestertrafik på den nordgående rutten mellan Helsingör och Helsingborg. Detta var också fallet i år då Scandlines Helsingborg-Helsingör från fredag till söndag förde över knappt 8 000 personbilar per dygn – en stigning på 2 % jämfört med förra året. Trafiken hanterades utan köer och väntetid.

Läs mer
28. juni 2018

Gastro på havet

I sommar lättar den prisbelönta Helsingborgskrogen Gastro ankare. Under sex veckor förvandlas restaurangen till en flytande gastronomisk upplevelse i samarbete med Scandlines HH.

Läs mer
27. juni 2018

Fler lastbilar väljer för första gången båten framför bron mellan Sverige och Danmark

Under maj månad 2018 valde 43 641 lastbilar den miljövänliga färdsträckan med båt över Öresund, vilket är hela 4 256 fler ekipage jämfört med förra månaden. Detta är första gången antalet lastbilar som väljer att färdas med Scandlines över sundet mellan Helsingborg och Helsingör överstiger det antal som tar den fasta broförbindelsen mellan Malmö och Köpenhamn.

Läs mer
25. maj 2018

En grön port till kontinenten

HH Ferries erbjuder en grön port till kontinenten, och mer specifikt laddstationer som ska förse elbilar med energi i samband med färjan över sundet för såväl svenska som danska resenärer. ”Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra passagerare möjlighet till att ladda sina elbilar i samband med färden över sundet. Detta är […]

Läs mer

Arkiv